Panel 2

12 nov 2019

09:30 – 10:30

  • Tematica: Alianța producătorilor agroalimentari cu retailerii și consumatorii. Căi de realizare – Panel organizat sub coordonarea Grupului Agrointeligența
  • Locație: Sala Madgearu, Academia de Studii Economice din București

 

  • Moderator: Vlad Macovei, Președinte, Grupul Agrointeligența
  • Comoderator: Silviu Petcu, Realizator program “Bucate și vin, din plin”
  • Speakeri:
    • Dimitrie Muscă, Președinte Combinatul Agroindustrial Curtici. Tema: Model de integrare 100% în sectorul agroalimentar: fermă vegetală, fermă zootehnică, unități de procesare carne-lapte, rețea de magazine proprii
    • Alexandru Stănescu, Președinte Comisia pentru Agricultură, Camera Deputaților. Tema: Prioritățile legislative ale anului 2020 în sectorul agroalimentar cu impact și asupra consumatorului
    • Emil Dumitru, Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii. Tema: Cum vede Ministerul Agriculturii construirea alianței între producătorii agroalimentari, consumatori și retaileri
    • Gheorghe Albu, Președinte, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România. Tema: Relația fermierilor cu procesatorii, retailerii și consumatorii. Ce mai trebuie îmbunătățit
    • Liviu Bălănici, Antreprenor, Panifcom Iași. Tema: Povestea unui producător agroalimentar care face și lapte și pâine. Cu ce probleme se confruntă
    • Dorin Cojocaru, Președinte, APRIL (Patronatul Laptelui). Tema: Provocările sectorului de lapte în 2020. Cum merge relație între producătorii de lapte și procesatori
    • Alina Crețu, Director APPR – Asociația Producătorilor de Porumb din România. Tema: Porumbul – de la furcă la furculiță
  • Generatori dezbatere:
    • Viorela Pitulice, Senior editor, revista FoodBiz; Antreprenor, Agrostandard
    • Bogdan Popovici, Bucharest Food Summit
    • George Bădescu, Director, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România
    • Adina Căvescu, Director GreCo
    • Dana Tănase, Director Asociația Română a Cărnii
    • Mihai Vișan, Director Executiv Romalimenta
    • Ștefan Pădure, Președinte, Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR)
    • Cristian Gretcu, Corealizator, program „Bucate si vin, din plin”
  • Printre participanți
    • Marius Cioban, Director commercial, Novita Impex
    • Elena Sibian, Sales Representative. Hochland
    • Iurascu Teodora, Tellurium Chemical