DESPRE – PROGRAM – ÎNREGISTRARE – CONTACT

EVENIMENT AMÂNAT pentru primăvara 2021

la decizia Alianței pentru Agricultură și Cooperare

Conferință la nivel înalt Alianța pentru Agricultură și Cooperare & COPA COGECA

Ca urmare a pregătirii noii PAC și a punerii în aplicare a acesteia precum și a dezvoltării noilor inițiative legate de strategia „de la fermă la furculiță”, se ivesc o serie de provocări din zona celor două mari politici majore ale căror impacturi cumulate ar putea afecta considerabil sustenabilitatea și competitivitatea sectorului agricol european.

Această conferință își propune să identifice prioritățile politice care vizează munca fermierilor europeni și a cooperativelor acestora pentru anul ce urmează, analizând implementarea PAC 2023-2027 și lucrările Comisiei Europene privind viitoarea propunere a cadrului legislativ pentru sistemele alimentare sustenabile.

Cele patru organizații care formează Alianța pentru Agricultură și Cooperare (Alianța) sunt patru organizații profesionale din agricultură, industria alimentară și servicii conexe, la baza cărora se află 3500 de membrii din toate regiunile României, care cultivă un număr de 2.5 milioane de hectare de terenuri agricole și activează în zootehnice pe o suprafață echivalentă cu 1.5 milioane de hectare.

Alianța cuprinde membrii din industria alimentară cu o cifră de afaceri care se ridică la un cuantum a 24,2% și un număr de angajați care reprezintă 16% din sectorul alimentar național. Alianța este membră a organizației COPA COGECA.

English
ENGLISH