Testimoniale și declarații

Cristian Pârvan, președintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România
„Bucharest Food Summit 2018 vă invită să vă informați și să contribuiți la transformarea Agriculturii românești tradiționale în afaceri de succes bazate pe satisfacerea celor mai variate cerințe ale consumului familial sau în sistemul HORECA”.

BFS, 2018

Octav Dura
Octav Dura, Secretar General HORA
„Avem nevoie de astfel de inițiative , care aduc reprezentanții industriei la un loc și creează un context propice dialogurilor constructive. Food Summit 2018 vă invită la dezbateri ce au ca temă centrală progresul tehnologic și impactul său asupra agriculturii, a industriei alimentare, precum și asupra crizei forței de muncă.”

BFS, 2018

Florin Luca, Economist Șef, CEC Bank
„Industria agro-alimentară este de mulți ani una dintre prioritățile strategice ale CEC Bank. Prezența băncii noastre  la Bucharest Food Summit 2018 confirmă ambiția pe care o avem de a fi banca de referință a acestui sector economic foarte important pentru România. Rețeaua teritorială vastă și cunoașterea nevoilor specifice ale clienților ne permit să venim cu soluții unice, adaptate unei industrii dinamice și în plină transformare”.

BFS, 2018

Laszlo Borbely
László Borbély, Consilier de Stat, Cabinetul Primului Ministru
Nu putem avea o dezvoltare durabilă fără să ținem cont de sectorul agricol. Risipa alimentară și promovarea unei nutriții sănătoase sunt două teme acoperite de Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 prin două obiective (ODD): „ODD 2: Foamete Zero”, respectiv „ODD 12: Consum și Producție Responsabile”. Deși sunt obiective diferite, strategia este holistică și ține cont și de participarea fiecărui factor interesat, mai ales cetățeanul. O nutriție sănătoasă este cheia unei vieți sănătoase și reducerea risipei alimentare este un principiu fundamental al economiei circulare – economia viitorului”.

BFS, 2018

Ovidiu Nicolescu - Președinte, Societatea Academică de Management din România (SAMRO)
Fără nici o îndoială, agricultura și industria alimentară reprezintă două sectoare cheie cu avantaje competitive, care pot contribui major la construirea economiei bazată pe cunoștințe în România. Inițiativa organizării Bucharest Food Summit 2018, ca platformă transdisciplinară, care prin analize și dezbateri să contureaze soluții în aceste domenii, răspunde unei imperioase necesități naționale și europene, fiind capabilă să producă performanțe plurivalente.

BFS, 2018